Σε συνεργασία με την COSMOTE σου δίνουμε έκπτωση -20% στην πρώτη σου αγορά ΜΑΘΕ ΠΩΣ

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Βουκούτη Ξένια και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας, του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η θεραπευτική μου εκπαίδευση στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (ΓΣΨ) πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας όπου εκπαιδεύτηκα, εποπτεύθηκα και πιστοποιήθηκα ως Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια από την European Association of Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Έχω εργαστεί στο Τμήμα Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ, όπου συμμετείχα στην διοργάνωση και υλοποίηση ποικίλλων σεμιναρίων Ψυχικής Υγείας. Λόγω του ενδιαφέροντός μου για ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αποφάσισα να εξειδικευτώ στις εξαρτήσεις και έγινα δεκτή με υποτροφία στο Μεταπτυχιακό “Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις” της Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Ταυτόχρονα, διατήρησα συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, όπου πραγματοποιούσα συνεδρίες με νεαρούς ενήλικες. Το 2021 εργάστηκα μου ως Ψυχολόγος στην Εκπαίδευση πραγματοποιώντας συναντήσεις με παιδιά, γονείς και διοργανώνοντας ημερίδες. Έκτοτε, ιδιωτεύω ως Ψυχολόγος , Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Εξαρτήσεων, συνεργάζομαι με το ΚΕΨΥΣΥ ως διδάσκουσα της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και της Συμβουλευτικής. Πραγματοποιώ ατομικές συνεδρίες με εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια. Αποτελώ ψυχολόγος παραπομπής διαταραχών εξάρτησης, ασχολούμαι με την έγκαιρη αξιολόγηση και πρόληψη από αλκοόλ, ουσίες, τζόγο και διαδίκτυο. Επίσης αναλαμβάνω την θεραπευτική παρέμβαση συμπεριφορικών εξαρτήσεων (τζόγος και παιχνιδομηχανές) μέσω της ΓΣΘ που αποτελεί αποτελεσματική και στοχευμένη θεραπεία. Η Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία αποτελεί θεραπεία εκλογής για πολλές ψυχικές διαταραχές, επικεντρώνεται στα παροντικά προβλήματα, χωρίς να κλείνει την πόρτα στο παρελθόν. Είναι μια θεραπεία με δομή και σταθερά προσανατολισμένη στους στόχους. Έχει βραχεία διάρκεια και επιδιώκει την όσο το δυνατόν συντομότερη αλλαγή της δυσλειτουργικής συμπεριφοράς και την αναδόμηση των διαστρεβλωμένων μοτίβων σκέψης.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!