Βαρβάρα Κεφαλίδου

Βαρβάρα Κεφαλίδου

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Gestalt

Σύντομο βιογραφικό

Ονομάζομαι Κεφαλίδου Βαρβάρα, είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είμαι εκπαιδευόμενη Gestalt ψυχοθεραπεύτρια στο τετραετές πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και Εκπαίδευσης, Gestalt Foundation στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε ατομική αλλά και σε ομαδική προσωπική θεραπεία Gestalt καθώς επίσης λαμβάνω ατομική και ομαδική κλινική εποπτεία μηνιαίως. Αυτό που με προσέλκυσε στην ψυχοθεραπεια Gestalt, είναι η υπαρξιακή και ολιστική προσέγγιση που ακολουθεί, η οποία ακούμπησε στην προσωπική μου πεποίθηση πως η εμπειρία του κάθε ατόμου είναι μοναδική και πως βιώνεται μοναδικά από τον καθένας μας. Στόχος της θεραπείας είναι η δημιουργία μίας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ θεραπεύτριας και θεραπευόμενης/ου καθώς και η αύξηση, μέσω αυτής, της επίγνωσης του ατόμου, η αναγνώριση των προσωπικών του ερμηνειών και νοημάτων. Σχετικά με την εργασιακή μου εμπειρία, τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε "ευάλωτους" πληθυσμούς και πιο συγκεκριμένα σε επιζώσες έμφυλης βίας, μόνες γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα κα. Έχω δουλέψει με μεγάλο εύρος κλινικών συμπτωμάτων όπως αγχώδεις διαταραχές, Διαταραχή μετατραυματικού στρες, διαταραχές διάθεσης, κατάθλιψη κα. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου εμπειρίας, έχω συνεργαστεί με διάφορους διεθνείς αλλά και εγχώριους οργανισμούς όπως η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης, η INTERSOS, η PRAKSIS κα. Η εμπειρία της πρώτης γραμμής και της εργασίας μου στα παραπάνω πλαίσια, συνέβαλε στη βαθύτερη κατανόηση του ψυχικού τραύματος΄και της ψυχικής ανθεκτικότητας των ατόμων. Στόχος μου, η υποστήριξή τους στο ταξίδι της εύρεσης και της ανακατασκευής νοημάτων.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Περιοχές εξειδίκευσης

Τραύμα
Αυτοανάπτυξη
Άγχος-Στρες
Σχέσεις
Κρίσεις πανικού
LGBTQIA+

Ακαδημαϊκές σπουδές

Πτυχίο
Πτυχίο
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εκπαιδεύσεις & Σεμινάρια

Σεμινάριο
Σεμινάριο
Διατροφικές Διαταραχές - Gestalt Foundation
Σεμινάριο
Σεμινάριο
Έμφυλη βία και παιδική προστασία - ΔΙΟΤΙΜΑ
Σεμινάριο
Σεμινάριο
Ντροπή: φαινομενολογική εκδήλωση μέσα στη θεραπευτική σχέση - Gestalt Foundation`

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!