Αναστασάκου Ελένη

Αναστασάκου Ελένη

Ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Ψυχοδυναμική

Σύντομο βιογραφικό

Η Αναστασάκου Ελένη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και την ψυχοθεραπευτική της εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας. Έχει εκπαιδευτεί και συνεργαστεί με δομές ψυχικής υγείας και πλαίσια όπως το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Α' Ψυχιατρική Κλινική: γενικός πληθυσμός, διαταραχές πρόσληψης τροφής και σεξουαλικές διαταραχές), η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (οικοτροφεία, κέντρο ημέρας για ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρκίνο), και είναι εξωτερικός συνεργάτης στη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής, Β’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ. Επίσης εργάζεται ιδιωτικά τα τελευταία χρόνια με έδρα στο Σύνταγμα, και συνεργάζεται με κέντρα της Αθήνας παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και συμβουλευτική γονέων, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Έχει επιπλέον συνεργαστεί με φορείς όπως ο Δήμος Ηλιούπολης, παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, με φροντιστήρια (Δημόκριτος, Κερατσίνι) για την οργάνωση ομιλιών σε γονείς και εφήβους και τη συμβουλευτική γονέων, και με τη ΜΚΟ Praksis για την ψυχοκοινωνική στήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων και mentoring. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις για το Νευροψυχολογικό Έλεγχο και Αξιολόγηση (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Ενηλίκων και Παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο», Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για Οικογενειακή Θεραπεία, Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ: “Θεραπευτική αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Εισαγωγή στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία» 18 ΑΝΩ, ΨΝΑ - Δαφνί.

Πιστοποιημένος ψυχολόγος

Επιλέχθηκε προσεκτικά μέσω ατομικών συνεντεύξεων αξιολόγησης, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένη, υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου πληρώντας όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, και δεσμεύεται να ακολουθεί τον κώδικα δεοντολογίας ψυχολόγων. Παράλληλα, διαθέτει εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, πιστοποιημένη από ελληνικούς και διεθνείς φορείς.

Αρθρογραφία

Δεν έχει αρθρογραφία

Η επιλογή ψυχολόγου είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της θεραπείας

Θα σε βοηθήσουμε να βρεις τον ψυχολόγο που σου ταιριάζει. Το 92% των πελατών μας συνεχίζει με τον Ψυχολόγο που τον ταιριάξαμε. Κλείσε την πρώτη σου online συνεδρία γνωριμίας δωρεάν!